Stockholmsverken – Söders kreativa mötesplats

Vi på toofab hjälper AMF Fastigheter med omvandlingen av det klassiska industrikvarteret Stockholmsverken till att bli en ny kreativ plats. Här kommer ASEA:s gamla elverkstäder gå in i en ny fas, vilket innebär att en stor portion industrihistoria och 23 000 kvadratmeter går mot modern kontorsyta. Det är i korsningen mellan Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan som kontorsytor just nu öppnas upp i de gamla tegelbyggnaderna. Värt att nämna är att den gamla fabriksskorstenen fortfarande reser sig över detta kvarter med långa tegelbyggnader i olika höjder mellan gårdar.

Södermalms unika blandning av människor, butiker, restauranger, barer och caféer har länge lockat kreativa företag. Här kommer fastighetens blivande hyresgäster att bli granne med både arkitektbyråer och Stockholm Design District. Med samma typ av kreativt engagemang driver vi på toofab projektledningen i nära samverkan mellan byggherren AMF Fastigheter och entreprenören In3prenör.

Målbilden är att Södermalms livliga krogliv ska bli en del av miljön kring Stockholmsverken. Närproducerat och lokaltillverkat mathantverk från världens alla hörn med brett utbud av vegetariska och veganska alternativ.

Genom en spännande mix av hyresgäster och varsam uppdatering av den historiska miljön bidrar vi tillsammans med AMF Fastigheter till Söders utveckling, vilket kommer att pågå fram till år 2020.

magnus_ladulas_dag_2600x1048