Pågående ansiktslyft i Liljeholmen

Stockholm växer mer än någonsin och inom ett par år är det två miljoner invånare. Den snabba utvecklingen kräver en långsiktig plan.

Nybohovsbacken är ett attraktivt område i stadsdelen Liljeholmen, med närheten till city och Liljeholmskajen. Här bygger Besqab och Svenska Bostäder totalt 195 lägenheter fördelade på 14 stycken hus med förstklassig arkitektur. Dessa två byggherrar har utfört en förberedande utredning av projektet i många år och har nu äntligen kommit i ett läge att förverkliga detta. De första etapperna är redan klara, nu pågår sista etappen om 2 st punkthus med totalt 27 lägenheter, 3 st lokaler och en tvättstuga.

toofab är en del av projektorganisationen och ansvarar dels för projektledning, projekteringsledning och byggledning. Utöver projektledning och projekteringsledning  av bostäderna har vi dessutom tillhandahållit byggledning av ett stort fläktprojektet som är insprängt i berget. Ansvariga från vår sida är Michael Sjövall, Johan Ericsson och Susanne Rosén Dykert.