Kv Draken 24 i Stockholm


Heba i ny kostym

Architects

År: 2020-2021 Kund: Heba Fastighets AB Plats: Södermalm, Stockholm Uppdrag: Projektledning, Projekteringsledning, Byggledning, Installationssamordning, Projektcontroller, Inköp Ansvarig toofab: Magnus de Verdier Engagerade från toofab: Malin Albertin, Chadi Bechlaoui

I takt med att fastighetsägaren Hebas expansion tog fart uppkom behovet av en utökad kontorsyta. För att skapa en helhet mellan befintlig yta och den tillkommande vid lokalerna på Timmermansgatan på Södermalm i Stockholm, var ambitionen att dels göra en ombyggnation samt en ytskiktsrenovering.

Hebas målbild av slutprodukten var ett stilrent kontorslandskap där enskilda kontorsrum skulle ersättas med en öppen planlösning med mindre mötesrum och samtalsrum.

Projektet stod klart i augusti 2021. Från Toofab var  Malin Albertin Projektchef och Chadi Bechlaoui som Byggledare.

Den knappa projekttiden var en utmaning då perioden mellan färdigställda bygghandlingar och tillträdesdag var intensiv. Största utmaning med projektet var att vi hade sittande hyresgäst bredvid produktionen samt boenden ovanför lokalen. Det gjorde att produktionen hade flertal stopptider under dagarna.

Med duktiga entreprenörer och bra samordning så lyckades vi genomföra projektet utan några större komplikationer. Chadi Bechlaoui, Toofab