Kv Kaninen, Täby


toofab tar kommando i Täby

År: 2015-2017 Kund: Besqab Plats: Täby centrum Uppdrag: Projektledning, Projekteringsledning, Byggledning Ansvarig toofab: Magnus de Verdier
Projektledare toofab: Inas Jery

I de nya stadskvarteren kring Täby Centrum bygger Besqab ett nytt bostadshus i kvarteret Kaninen. toofab ansvarar för projekteringsledning av dels dess garage som byggs gemensamt av Besqab, Riksbyggen och Skanska samt bistår produktionen med byggledning. Magnus de Verdier ansvarar och Inas Jery tar hand om själva produktionen i egenskap av byggledare.

Bilder från Kv Kaninen

– Det är fantastiskt att visa prov på att vi inom toofab kan besätta flera roller i ett och samma projekt, säger Magnus de Verdier, toofab.

Från New York till Täby

I Täby finns ett stort behov av små, yteffektiva bostäder. Det nya huset som byggs är i första hand riktad till unga människor som vill skapa sitt första egna boende. Arkitekten i projektet har inspirerats av New Yorks många charmiga studiolägenheter.

– Här möts enkelhet och tydlighet med tidlös industriestetik från tidigt nittonhundratal. Små enkla studiolägenheter, vackra fönster, ovanliga detaljer och rejäla material, säger Mats Marnell, ansvarig arkitekt på Ettelva Arkitekter.

toofab-kaninen-3