Mangiardino, Mall of Scandinavia, Solna


En italiensk trädgård i Solna

År: 2015 Kund: Pdf Brasserie Group Plats: Mall of Scandinavia, Stockholm Uppdrag: Projektledning, Projekteringsledning, Byggledning Ansvarig toofab: Benjamin Toofani Projektledare toofab: Jonas Svensk

2015 öppnade Mall of Scandinavia i Arenastaden i Solna, ett centrum som rymmer över 200 butiker och ett 20-tal restauranger. Trädgårdsrestaurangen Mangiardino är en av restaurangerna som drivs av PDF Brasserie Group – där toofab drev projektet med hyresgästanpassning. Ett uppdrag som var hektiskt in i det sista.

Bilder från Mangiardino

– I sluttampen av hela projektet var det nära 3 000 stycken inskrivna yrkesarbetare på plats i Mall of Scandinavia för alla butiker och restauranger som skulle stå klara i mitten av november 2015, berättar Jonas Svensk, toofab.

En italiensk trädgårdsrestaurang tar form

För att skapa känslan av en trädgårdsrestaurang specialtillverkades bland annat ett glasinnertak och restaurangen fylldes av grönska – något som blivit en oas i det myllrande köpcentret.

– Läget och infrastrukturen runt Mall of Scandinavia och Arenastaden kommer också att göra det lika enkelt och självklart att åka hit för att äta middag och se en film eller shoppa som att åka till Söder eller Stureplan, säger Peter Nordin, PDF Brasserie Group.

toofab-mangiardino-8