Solna Business Park


Där start ups samsas med huvudkontor

År: 2016 Kund: Fabege Plats: Solna Business Park, Solna Uppdrag: Projektledning, Projekteringsledning, Byggledning Ansvarig toofab: Benjamin Toofani Projektledare toofab: Jonas Svensk, Henrik Ahrén, Alexander Liljeroos

Vi har två mycket hedersamma uppdrag åt Fabege i stadsdelen Solna Business Park, där den förstnämnda är SNOW Software! De har de senaste åren vuxit ur sitt befintliga kontor, så nu laddar vi på med en lokal på ca. 4000 kvadratmeter i två plan.

BILDER FRÅN blivande Snow Software

Inredningsarkitekten Spectrum Arkitekter, har haft som vision att skapa en ”ruff och industriell” känsla. Detta betyder bland annat ett utförande med undertaks-öar och synliga installationer. Man kommer i och med detta ha ett mycket synligt bjälklag i betong, vilket naturligtvis ställer höga krav på utförandet av installationerna, så att det blir vackra  skapelser och inget man ska försöka dölja bakom gipsväggar eller undertak. I kombination till detta så ska kontorsmiljön för de  anställda upplevas som väldigt öppen och teknikintensiv.

“Att förverkliga ett ungt och växande företags vision kring hur man vill utforma sin arbetsplats har varit både lärorikt och spännande då det verkligen särskiljer sig från normen. Solna Business Park är dessutom det område i Stockholmsområdet som genomgår en stor utvecklingsprocess berättar Henrik Ahrén, toofab.”

Vid sidan av Snows lokaler pågår det en hyresgästanpassning för  IT-företaget Evry. De har haft en hel byggnad som nu ska minskas  och renoveras upp. Det enskilt största konstruktionsmässiga arbetet i detta projekt har varit att klä in den ena öppna ljusgården  och skapa ett atrium med normalt inomhusklimat.