april 19, 2021

Omtänksamma hyresrätter i Skellefteå

I anslutning till de centrala delarna av Skellefteå utvecklar Heimstaden 298 hyresrätter. Här är tanken att både små och stora familjer ska kunna bosätta sig med närhet till natur, friluftsaktiviteter och stadens utbud.  Husen i sig byggs helt i trä som är ett hållbart och bra val för miljön då trä är ett förnybart material som bidrar till en lägre klimatpåverkan genom att det binder koldioxid och skapar en skonsammare livsmiljö för både människor och djur.

Projektet som ligger i stadsdelen Västra Erikslid och benämns Storfågeln är ett forward fundingprojekt mellan Heimstaden och Magnolia med Derome som totalentreprenör. Magnus de Verdier och Filip Evaldsson från toofab är Heimstadens ombud och projektledning, och en viktig kugge i att förverkliga ett bostadsområde som går i hållbarhetens tecken.

Bostadshusen blir 4 – 6 våningar höga och runt om följer välplanerade allmänna ytor. Innergårdarna planeras med gott om cykelparkeringar, lekplats, grönska och odlingsplats för de boende. I området finns även planer för cirka 139 parkeringsplatser som kommer att vara möjligt att hyra för de boende.

Kategorier