februari 10, 2021

Spännande utveckling i Sundsvall

I Sundsvall, med utsikt över fjärden finner man det nya området Norra Kajen som står inför en riktigt spännande utveckling. Här tillför just nu Heimstaden i ett första steg ca 360 nyproducerade hyresrätter i söderläge. Lägenheterna delas upp i två kvarter benämnda Pollaren och Lastkajen. Byggstarten var vid årsskiftet 2020-2021.

Lastkajen består av tre huskroppar med totalt 98 lägenheter. I attraktivt läge närmast vattnet och torget som närmsta granne. Här kommer även att erbjudas lokalytor för caféverksamhet och kontor.

Pollaren består av fyra sammanhängande huskroppar med trivsam innergård. Under kvarteret byggs garage. Totalt planeras där ca 260 lägenheter, 1-3rok även lokalyta för kontor alternativt butik.

Toofab är på uppdrag av Heimstaden med och driver projektet. Vi bistår kunden med rollerna byggherreombud, projektledning samt sakkunnig installation.

För Heimstaden är det viktigt att de boende som bor i en hyresrätt ska trivas, känna sig trygg och säker.  Bostäderna ska också vara hållbara över tid med hänsyn till miljön. I kvarter Lastkajen och Pollaren bygger vi därför enligt miljöbyggnad Silver.

Kategorier