februari 15, 2024

Vi firar 10 år

Året var 2014 när toofab som bolag tog sina första steg ut i bygg- och fastighetsbranschen. Där och då kunde man skönja en nytändning för bostadsbyggandet både i Stockholm och tillväxtregioner ute i landet, det fanns dessutom modeord på allas läppar som aktivitetsbaserade kontor som skulle byggas och utveckling av stora moderna köpcentrum var det hetaste man kunde ägna sig åt på den tiden.

På ett personligt plan börjar Benjamin och Magnus sin gemensamma resa med att bygga upp ett konsultbolag med målet att skapa en arbetsplats för de som älskar att utmanas, utvecklas och trivas i rollen som projektledare.

10 år senare står vi nu rustade mer än någonsin på en marknad inom samhällsbyggnadssektorn där våra ca 40 medarbetare är med och tillhandahåller tjänster där efterfrågan är som störst. Våra åtaganden fokuserar dels på uppdrag inom offentlig sektor, såsom infrastruktur, vård, säkerhet, beredskap, logistik, forskning och utbildning. Dessutom samarbetar vi nu precis som för 10 år sedan med kommersiella fastighetsägare i de mest centrala lägena i Stockholm, vilket visar prov på att vi värdesätter långsiktiga och återkommande kundrelationer i bolaget. Avslutningsvis bedömer vi att 2024 även bjuder på möjligheter i form av att bostadsutvecklingen kan komma att vändas i positiv riktning efter att ha genomgått ett stålbad och en istid på samma gång. Vi ser med andra ord med tillförsikt fram emot att bostadsuppdragen återupptas i slutet av detta år, för vi saknar den typen av utmaningar just nu.

Sä här på 10-årsdagen passar vi på att rikta ett varmt tack till alla våra samarbetspartners, kunder och medarbetare för deras ovärderliga bidrag under alla dessa år. Det är era insatser som gör toofab möjligt!

//Benjamin & Magnus

Det finns naturligtvis er rad olika historier från de 10 första åren i bolagets historia. Men det mest spektakulära konsultuppdraget måste ändå vara när vi skulle bygga en sommarstuga i skärgården för drygt en halv miljard.

Magnus de Verdier

Magnus de Verdier

VD
Kategorier