Drömboende för pendlare

Terrasshusen är ett boende som består av 200 bostadsrätter som kombinerar moderna lägenheter med sociala mötesplatser. Ljus och luft kännetecknar lägenheterna som är genomgående, har generösa takhöjder och specialritade kök. Den gemensamma takterrassen är en träffpunkt för alla boende, där kan man vila eller umgås under trevliga former. Projektet blev färdigställt sommaren 2018 efter två år av arbete.

Toofab har svarat för projektledningen på uppdrag av Bolite Bostäder med Moelven och TM Anläggning som entreprenörer. Byggnationen har präglats av modulbyggande, vilket ställer höga krav på logistiken på byggarbetsplatsen.

Från toofabs sida har Benjamin Toofani och Bijan Mobaraki varit involverade från att bygglovshandlingar skulle tas fram via första spadtaget med Bostadsministern till överlämnandet av de färdiga bostadsrätterna till slutkund.

Knivsta har en inbjudande natur med närhet till naturreservat, skog och badplatser. En av Knivstas stora tillgångar är de utmärkta kommunikationerna, 8 minuter till Uppsala och 28 minuter till Stockholm. Kombinationen av stadens utbud och dessa moderna och yteffektiva lägenheter gör Terrasshusen till en bostadsdröm för pendlare.

toofab har haft tre projekt i området, varav Terrasshusen är ett av dem.