Förädling av historisk lokal i Gamla Stan

I hjärtat av Gamla Stan på myllrande Västerlånggatan ligger fastigheten Typhon 8. Fastighetsägare är Tull-Kust, fackförbundet för anställda inom Tullverket och Kustbevakningen. Byggnaden består av Tull-Kust eget kansli, uthyrda bostäder, butik i gatuplan samt en källarlokal med konferensanläggning.

Vi inom toofab kan stolt presentera ett väldigt lyckat projekt på uppdrag av Tull-Kust. Toofab har svarat för projekt- och byggledning för ombyggnation och renovering av Tull-kust egen kanslivåning samt ombyggnad av källare med utökning av deras befintliga konferensanläggning.

Projektet har levererats med stort fokus på praktiskt utnyttjande av begränsad lokalyta och varsam modernisering i en flerhundraårig byggnad.

Resultatet är en förhöjd arbetsmiljö för de anställda med arbetsplats på förbundskansliet samt en utökad möjlighet för förbundets medlemmar och externa intressenter att hyra en centralt belägen konferenslokal med mycket charm och karaktär som samtidigt är modernt utrustad och smakfullt inredd.

Uppdraget har varit mycket utmanande och i samtidigt mycket givande.
En byggnad med mycket historia belägen i trånga kvarter i Gamla Stan har inneburit utmaningar avseende logistik och störningskänsliga hyresgäster. Samtidigt som det utförts i en marknad utsatt för höga prisökningar har detta utmanat projektet under hela genomförandefasen. Tack vare gott samarbete med Tull-Kust och ett lösningsorienterat fokus har vi lyckats leverera ett projekt med gott slutresultat och nöjd kund.

Henrik Eiderbrant

Henrik Eiderbrant

Projektledare