Skandinavisk design i city

Mitt i Stockholms hjärta flyttade i slutet av 2017 den nya konceptbutiken in, där de skandinaviska designklassikerna Rörstrand och Iittala möts i en vackert inredd flaggskeppsbutik. Tillsammans med uppdragsgivaren Vasakronan så har Susanne Dykert, projektledare på Toofab ansvarat för den här ombyggnationen och hyresgästanpassning.

Fastigheten som är belägen mitt på Stureplan med adressen Kungsgatan 1. Den aktuella lokalen är ca 300 kvm och har de senaste 90 åren huserats av Handelsbanken. Toofab har ett långsiktigt samarbete med fastighetsägaren Vasakronan. ”Så detta är bara ett av flera projekt som vi varit involverade i” berättar Susanne Dykert och fortsätter ”Den största utmaningen i just detta projektet var att vi gjorde stora ingrepp i ett hus från sekelskiftet men ändå kunde bevara känslan av att man befinner sig i en gammal fastighet

Visionen för kvarteret är att utnyttja det exklusiva läget för att skapa ett brett och variationsrikt utbud utav butiker som genererar ett större flöde av turister och konsumenter. Den gamla banklokalen har nu nått dess fulla potential, att kliva in i detta nordiska designpalats ger en exklusiv känsla av rymd och fräschör.