Teknisk innovatör flyttar in

Net Insight har under sommaren tagit plats i Fabeges fastighet i Solna Business Park. Solna Business Park är den mest växande företagsparken i Sverige. Här samsas startups med storföretag, den totala kontorsytan är för tillfället 140000 kvm, som utvecklas vidare för att bli ännu mer attraktivt. Net Insight är en innovatör i morgondagens TV. De är ledande leverantörer av streaming, transport och resursplanering inom TV och media. De har över 500 kunder i cirka 60 länder och är börsnoterade.

En hyresgästanpassning av de 3600 kvm startade sommaren 2017 och blev färdigställd och redo för inflyttning sommaren 2018. Den totala ytan på fastigheten är 45.000 kvm. Toofabs Johan Ericsson, var verksam som projektledare i projektet hyresgästanpassningen.

En av utmaningarna med projektet var installationen av frikylesystemet, en lösning likt Facebooks datahallar, säger Johan Ericsson. Tack vare denna lösning blir det ett av Sveriges mest energieffektiva kontor, där utetemperaturen utnyttjas för att kyla datahallarna och överskottsvärmen värmer upp fastigheten.

Johan Ericsson

Projektledare

Ett tätt samarbete mellan Fabege, arkitektbyrån Studio Stockholm och hyresgästen Net Insight så är lokalen inredd och designade med målsättning att vara en modern och trivsam arbetsplats.

Kontoret utsågs till Sveriges åttonde snyggaste kontor 2018 på Stora kontorsdagen. Det var 84 nominerade objekt. Grattis Net Insight!